Вы здесь

Concert de caritate, organizat cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale. Canal 3. 13.12.2016

Pentru prima dată în ultima jumătate de secol, sala de festivităţi a Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu” va fi renovată. Banii necesari, un milion de lei, au fost colectaţi în urma unui concert de caritate, organizat cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale. La eveniment au participat Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

În prima parte a serii oaspeţii au participat la un spectacol în care au evoluat Orchestra Prezidențială, Orchestra Simfonică a Moldovei, Capela Corală “Doina” și Corul de copii “Vocile Moldovei”. Şi maestrul Eugen Doga s-a implicat pentru ca elevii liceului de muzică  pe care l-a absolvit să aibă condiţii bune de studiu.

Un moment emoţionant a fost interpretarea melodiei compuse de Regele Mihai pentru soţia sa, Regina Ana.

Oaspeţii regali au fost salutaţi de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Alteţile voastre regale, ţin să vă mulţumesc pentru că sunteţi alături şi pentru că susţineţi pe toate căile parcursul european al Republicii Moldova prin activităţile desfăşurate şi vă suntem profund recunoscători”, a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Principele Radu i-a oferit în dar Parlamentului Republicii Moldova un tablou istoric, care îl înfăţişează pe Regele Ferdinand I în timpul Primului Război Mondial.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de concert. Ei au adunat bani pentru reparaţia sălii de festivităţi a Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”.

„Au făcut o chestie extraordinară, deci, ne-au trezit absolut toate simţurile”.

„Este cea mai importantă sală a instituţiei, este cartea de vizită, este faţa liceului. Nu ni s-a oferit niciodată atâţia bani de cât noi am avut nevoie”, a menţionat fostul director al liceului, Galina Buinovschi.

În prezent, sala de festivităţi a Liceului „Ciprian Porumbescu” este în stare deplorabilă. Timp de 53 de ani, încăperea nu a fost renovată niciodată.

Canal 3

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.