Eşti aici

Eugen Doga a lansat o piesa dedicată Uniunii Europene. InfoPrut. 1.06.2021

În contextul marcării Zilelor Europei, marele maestru Eugen Doga a surprins publicul cu o creație specială, dedicată Uniunii Europene  – „Odă Europei”. 

Zilele Europei au fost marcate în Republica Moldova prin organiarea mai multor evenimente pe parcursul lunii mai. La sfârșitul lunii, atunci când Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a primit un dar generos, venit tocmai din Cehia, și anume un pian nou de concert „Petrof”, donat de întreprinderea Premier Energy Moldova și grupul Emma Capital, cu susținerea Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova, maestrul Doga a venit cu o surpriză muzicală, „Odă Europei”, cea mai noua creație a compozitorului.

„Așa cum le dorim noi oamenilor o viață fericită, tare aș vrea să-i doresc o soartă fericită acestei piese, fiindcă foarte mult țin la ea, dar și la Europa. Și îmi doresc să intrăm liber și să ne simțim într-adevăr geografic europeni și spiritual, la fel”, spunea maestrul Doga atunci.

Vă invităm să urmăriți piesa Odă Europei, compozitor Eugen Doga, versuri – Ianoș Țurcanu, interpretează Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor Mihail Agafiță, Capela Corală Academică „Doina.

InfoPrut 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.