Вы здесь

Concerta în Piața „George Enescu” din București. 11.09.2016

Pe data de 10 septembrie 2016 , în piața GEORGE ENESCU din București a avut loc o manifestare culturală extraordinara cu genericul CHIȘINĂU ȘI BUCUREȘTI-DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI , prilejuita de împlinirea a 25 de ani de la proclamarea Independentei Republicii Moldova.Datorită inițiativei și efortului titanic al doamnei Ambasador Iuliana Gorea Costin, Inaltul Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru Republica Moldova , cu sprijinului Guvernului României,Ministerului Culturii Republicii Moldova, Ambasadei Republicii Moldova in Romania, Institutului Cultural Român, Primăriei municipiului București,sute de bucureșteni și oaspeți ai capitalei, veniți la spectacol au savurat cele mai frumoase creații muzicale ale compozitorului Eugen Doga.

Pe scenă au evoluat soliștii Valeriu Cojocaru,Cristina Scarlat, Ana Cernicov, Sergiu Pungă, ansamblul de naiști Pan Academic, condus de Andrei Druță, acordeonistul Vitalie Advahov și ansamblul de dansuri sportive CODREANCA , multicampion mondial, condus de Petru Guzun. 

Compozitorul Eugen Doga a interpretat, la pian si la muzicuță, câteva piese îndrăgite de public, intre care piesele ETERNA.

Primele acorduri ale celebrului VALS din filmul DULCEA ȘI TANDRA MEA FIARA au fost întâmpinate de public cu ropote de aplauze . O surpriza pentru spectatori a fost si apariția pe scenă a ansamblului Codreanca. 

Spectacolul a început cu imnul orașului Chișinău și s-a încheiat cu HORA PRIETENIEI unde au răsunat versurile din genericul spectacolilui CHIȘINĂU ȘI BUCUREȘTI-DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI.
Orchestra Filarmonicii Nationale " Serghei Lunchevici" din Chisinau a fost dirijata de Iosif Ion Prunner , de la filarmonica GEORGE ENESCU din București. 
Evenimentul de excepție a fost înregistrat de TVR, urmând sa fie transmis pe canalele sale, inclusiv TVR Moldova si TVRI.
Astfel de actiuni șterg praful înstrăinării, readucandu-ne la firescul noastru național și istoric.

 10.09.2016 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.