Вы здесь

Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. Radio Chisinau. 6.09.2016

Un spectacol-omagiu adus Primadonei Operei Naționale Maria Bieșu va fi susținut de maestrul Eugen Doga, pe 18 septembrie la Teatrul de Operă și Balet.

Concertul va încheia FestivalulInternațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. 

Traviata, Evgheni Oneghin, Turandot, Lacul Lebedelor, Giselle- sunt câteva dintre spectacole de operă și balet care se vor juca în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” care își deschide ușile în acest sfârșit de săptămână. Iubitorii de operă vor avea ocazia, începând de vineri, 9 septembrie, să admire pe scena Teatrului de Operă și Balet artiști cu renume din Italia, Spania, Polonia,Germania, Belarus, România, Rusia, Ucraina, precum și artiști  din Republica  Moldova care au făcut o impresionantă carieră peste hotare.
 
Spectacolul de gală care va încheia Festivalul din acest an, este un concert-omagiu adus de compozitorul Eugen Doga, Primadonei Operei Naționale. Pe Eugen Doga și Maria Bieșu i-a legat o prietenie de decenii. În 1957 maestrul scrie primul său cântec pentru Maria Bieșu, ”Floare dalbă de livadă”. 
 
În cadrul spectacolului vor răsuna creații celebre din opera maestrului Eugen Doga, soliști: Mariana Bulicanu, Tatiana Busuioc, Ghiulnara Raileanu, Ana Maria Donose (România), Ana Cernicova, Valeriu Cojocaru, Ion Timofti, Dirijor – Dumitru Cârciumaru, Prim Maestru De Cor - Oleg Constantinov.

 Radio Chisinau

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.