Вы здесь

Edilul Capitalei împreună cu maestrul Eugen Doga au vizitat clădirea istorică care va deveni Centrul cultural în numele marelui compozitor. Publica. 8.02.2022


Maestrul Eugen Doga, însoțit de primarul Capitalei și o delegaţie a Consiliului Județean Neamț, a vizitat astăzi clădirea istorică din centrul Chișinăului pe care municiplitatea își propune să o reabiliteze și să creeze Centrul cultural în numele marelui compozitor.
 
Edificiu cu suprafața de 228 de metri pătrați este situată la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri și Veronica Micle și se regăsește în lista monumentelor de arhitectură de însemnătate naţională, introdusă în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău.
Aceasta a fost construită în anii 30 ai secolului  XX, după proiectul arhitectului G. Cujbă.
 
Întrucât clădirea a fost abandonată de mai mulți ani, actualmente are loc expertiza tehnică a clădirii, după care vor fi inițiate lucrările de proiectare și reabilitarea bunului imobil.
 
„Este o destinație aleasă împreună cu maestrul Eugen Doga, iar acolo ne propunem să fie un atelier pentru toți doritorii și iubitorii lucrărilor compozitorului și care va avea ca misiune cercetarea și valorificarea creației și personalității maestrului.”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.
 
Anul 2022, în care marele compozitor celebrează a 85-a aniversare din ziua naşterii, a fost declarat „Anul Cultural Eugen Doga”.
Publica

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.