Вы здесь

O conferință științifică dedicată compozitorului Eugen Doga a avut loc la Chișinău. Moldpres. 3.03.2022

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. În contextul Anului Cultural Eugen Doga, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din capitală a organizat astăzi conferința științifică cu genericul ”Perceperea și înțelegerea creației compozitorului Eugen Doga”, organizată de către filiala „T. Arghezi” a instituției, informează MOLDPRES.

În mesajul său de salut, Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”,  a menționat că instituția pe care o conduce este preocupată constant de promovarea și valorificarea creației distinsului compozitor.

„Eugen Doga este cetățean de onoare al capitalei. De aceea, Biblioteca Municipală se focusează pe colecționarea cărților dedicate personalității și operei sale. Astfel, Biblioteca Municipală a colecționat circa 200 de cărți și articole scrise și consacrate lui Eugen Doga. Începând cu anul 1993, Biblioteca a realizat și editat prima bibliografie a lui Eugen Doga. Apoi, Academia de Științe a Moldovei a preluat drept nucleu de cercetare această realizare bibliografică, ducând cercetarea mai departe. În Anul Cultural Eugen Doga, Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” implementează mai multe inițiative și proiecte dedicate maestrului Doga, unul din acestea fiind această conferință științifică la care participă cercetători valoroși în creația maestrului Eugen Doga”, a precizat Mariana Harjevschi.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul directorul Bibliotecii de arte ”T. Arghezi”, Anastasia Moldovanu, academicianul Gheorghe Mustea, directorul Institutului Patrimoniului Cultural, Victor Ghilaș, profesorul universitar Ion Gagim, muzicologul Ana-Maria Plămădeală, Nina Slutu-Soroceanu ș.a.

Moldpres 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.