Sie sind hier

Eugen Doga implineste 80 de ani. Maestrul a fost felicitat de oficiali si a primit cadouri inedite - VIDEO. PRO TV. 1.03.2017

Nu am averi, masini si nici palate, tot ce e mai de pret e muzica. O spune cu modestie maestrul Eugen Doga care astazi a implinit 80 de ani. Cu aceasta ocazie autoritatile s-au intrecut in organizarea surprizelor pentru compozitor. Posta Moldovei a tiparit pe 10 mii de plicuri marca postala Eugen Doga, iar la parlament a fost organizat un miniconcert.

Desi sta mai mult la Moscova, compozitorul a preferat sa-si sarbatoreasca ziua de nastere acasa, asa ca a venit noaptea trecuta in jurul orei 1 cu avionul. La aeroport a fost intampinat cu flori de primar si rude. Surprizele au continuat ziua.

Chiar in fata primariei, un grup de copii a dansat cunoscutul vals din filmul Gingasa si tandra mea fiara. Ulterior Eugen Doga a lansat in aer 80 de baloane rosii si albe, culorile martisorului. Posta Moldovei a tiparit pe 10 mii de plicuri marca Eugen Doga 80 de ani de la nastere.

Asaltat de mesaje si felicitari, telefonul compozitorului a sunat astazi continuu, chiar si in timpul evenimentelor. Apreciat in toata lumea, maestrul spune ca este nemultumit ca autoritatile de la noi ii promoveaza mai putin muzica. 

Eugen DOGA, COMPOZITOR: "La Cricova am mers si dranga dranga trebuie si altfel de muzica..."

Plin de energie si idei, compozitorul ne-a dezvaluit secretul. 

Eugen DOGA, COMPOZITOR: "Ma trezesc la 4 dimineata..."

Prieteni si colegi au venit special sa-i spuna la multi ani. Ulterior Eugen Doga a fost invitat la parlament, unde a fost organizat un concert, in cinstea sa. A interpretat o piesa si Eugen Doga alaturi de naistul Vasile Iovu.

La final, maestrul le-a multumit tuturor, precizand ca pentru el cel mai de pret cadou este recunostinta si aprecierea oamenilor, pentru ca nu are mai mare avere decat muzica.

Eugen DOGA, COMPOZITOR: "Nu am averi...doar muzica..."

PRO TV 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.