Sie sind hier

Medalia de Aur „Meritul Ştiinţific” pentru Acad. Eugen Doga, cinstit la AŞM prin Conferinţă Internaţională. Flacara TV. 4.05.2017

Compozitorul academician Eugen Doga a devenit primul cavaler al Medaliei de Aur „Meritul Ştiinţific”, decernată de Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM).

Ceremonia de înmânarea a distincţiei a avut loc joi, 4 mai 2017, în cadrul unei Conferinţe ştiinţifice internaţionale, organizată cu prilejul aniversarii a 80-a de la naştere maestrului.

Eugen Doga a primit Aurul recunoştinţei de la prim-vicepreşedintele AŞM, Acad. Ion Tighineanu, care a menţionat că renumitul compozitor este primul membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei căruia i-a fost înmânată această Medalie.

„Maestrul Eugen Doga este compozitorul nostru al tuturor, iar muzica lui nu cunoaşte hotare”, a afirmat directoarea Festivalului „Crizantema de aur” din România, Alina Mavrodin Vasiliu.

„Are un mare talent, iar muzica lui atinge şi strunele sufletului poporului ucrainean, muzicienilor noştri, care-i interpretează creaţiile”, a specificat președintele Uniunii Muzicologilor din Ucraina, Evgheni Savciuk.

„Creaţia lui Eugen Doga este una valoroasă, rezistentă în timp şi unul dintre obiectivele acestei conferinţe este să promovăm opera compozitorului”, a spus directorul Institutului Patrimoniului Cultural al AȘM, Victor Ghilaș.

Conferinţa ştiinţifică internaţională a AŞM Eugen Doga: Reverberaţii universale a fost prefaţată de o frumoasă Expoziţie de fotografii, realizate de-a lungul anilor de colega Eugenia Tofan, şefa Centului Media al AŞM (vezi foto).

Evenimentul a culminat cu proiectarea documentarului „Eugen Doga”, realizat de studioul Flacăra Film:

„E din seria documentarelor dedicate personalităţilor Neamului din toate timpurile – „100 de români celebri născuţi în Moldova” istorică, iar maestrul Eugen Doga este prima personalitate în viaţă care a intrat în acest serial”, a remarcat autoarea filmului documentar, Luminița Dumbrăveanu.

O nouă întâlnire cu muzica celebrului compozitor va avea loc pe 7 mai 2017, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Studioul Flacăra TV & Film pregăteşte un grupaj de fotoCLIPe de la marele eveniment de astăzi.

Anul Eugen Doga – 2017 continuă!

Mulţi ani trăiască ilustrul compozitor academician Eugen DOGA! 

FLACARA TV

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.