Sie sind hier

PRIMARUL ANDREI ÎNCEARCĂ REVITALIZAREA CENTRULUI ISTORIC PRIN CONCERTE CU EUGEN DOGA, PAULA SELING, MARCEL PAVEL, VLAD MIRIȚĂ, IORDACHE BASALIC. Banul Botosanean. 20.07.2022

A doua parte a lunii august aduce și cele mai importante evenimente culturale din ultimii ani pentru revitalizarea Centrului Istoric al municipiului Botoșani. 

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că prima ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură, la inițiativa marelui artist Mirel Manea, noul director al Filarmonicii Botoșani, reprezintă startul revitalizării Centrului Istoric al urbei.

”Am promis că voi aduce Centrul Istoric al municipiului Botoșani la adevărata sa valoare și că îl voi promova pentru a redeveni un punct important de atracție turistică pe harta României. Invităm botoșănenii și nu numai ca în perioada 17-18 August să participe la Prima Ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură, un festival inițiat de Filarmonica George Enescu Botoşani, sub patronajul şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoşani şi Consiliul Local, alãturi de celelalte douã instituții de cultură aflate în subordine, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu” şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”.”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Concerte cu Eugen Doga, Paula Seling, Marcel Pavel, Vlad Mirițî, Iordache Basilic, piesă de teatru a actorilor Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani, concert Concertino Band, este oferta de nerefuzat a primei ediții a Festivalului Instituțiilor de Cultură Botoșani.

Acesta a precizat că readucerea la viață a Centrului Istoric este un proces lung și dificil și că își dorește și relansarea economică a zonei.

”În aceste două zile de spectacole, îmi doresc ca botoșănenii să se bucure de cultură, de arhitectura frumoasă a Centrului Vechi, de artiștii locali dar și de cei naționali.

Revitalizarea Centrului Istoric este un proces greu și de lungă durată dar este printre principalele mele obiective și nu voi renunța până nu voi reda municipalității Centrul Istoric, de care își amintesc cu drag, la adevărata sa valoare economic-culturală”, a concluzionat primarul Andrei.

Banul Botosanea

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.