Vous êtes ici

„Dialogurile dragostei” dintre Eminescu și Micle puse pe notele maestrului Doga. IPN. 20.04.2017

Cincizeci și două de cântece și romanțe, semnate de maestrul Eugen Doga, inspirate din creația lui Mihai Eminescu și Veronica Micle se vor regăsi în cele două volume de carte „Dialogurile dragostei”. Primul volum, ce conține 25 de piese, a fost lansat în seara zilei de miercuri, 19 aprilie, la Filarmonica Națională din Chișinău, în cadrul unui spectacol cu cele mai reprezentative creații ale maestrului Eugen Doga, transmite IPN.

Primul volum al „Dialogurilor dragostei” a apărut într-un tiraj de 500 de exemplare, al doilea volum urmează să fie tipărit în viitorul apropiat în cazul identificării surselor necesare. Eugen Doga a declarat jurnaliștilor că în curând va efectua un turneu în zona Moldovei de dincolo de Prut, unde la fel va face cunoscută culegerea de arii și romanțe inspirate din creația lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle.

Maestrul a spus jurnaliștilor că i-a fost frică să se apropie foarte mult de creația lui Eminescu, cel din urmă fiind un geniu la înălțimea căruia nu se poate ajunge. La fel, maestrul a adăugat că lucrarea sa este un semn al iubirii sale pentru cei doi genii literari: Eminescu și Micle.

„Este ceva în genele noastre pentru că nu știm să iubim și nu suportăm dragostea unuia față de altul, ceea ce s-a întâmplat de fapt și cu Mihai Eminescu. Așa și nu s-au întâlnit aceste două ființe îndrăgostite, anume din cauza acestor obstacole. Opera lui Eminescu este un univers, și fiecare din noi visează să atingă limitele astrale. În opera celor doi este muzică, atunci când scriau poezii, ei cântau”, a declarat Eugen Doga.

În cadrul spectacolului de lansare a cărții au evoluat elevi ai Liceului „Ciprian Porumbescu” din capitală, soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, fiind acompaniați de Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru.

Volumul a văzut lumina zilei la Editura ”Cartier”.

IPN

 

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.