Vous êtes ici

VIDEO. Concert aniversar, dedicat compozitorului Eugen Doga. Spectacolul a adunat sute de admiratori ai muzicii maestrului. CANAL 2. 8.05.2017

Un grandios concert dedicat aniversării a 80 de ani a compozitorului Eugen Doga a avut loc aseară la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Capitală. Spectacolul a adunat sute de admiratori ai muzicii maestrului, care ne-a dus faima ţării peste hotare. Concertul a fost prezentat de prezentatorul Canal 2 Victor Nofit.

În scenă au răsunat cele mai renumite melodii din creația lui Eugen Doga.

Emoţionat, compozitorul le-a mulţumit celor care l-au sprijinit în realizarea concertului.

„Personal pe domnul Filip îi mulțumesc nu numai că a venit și m-a onorat cu prezența, dar că a hotărât Guvernul condus de Dumnealui, de a petrece acest an sub semnul lui Eugen Doga”, a menţionat compozitorul, Eugen Doga.

Spectatorii au rămas impresionaţi.

„Dacă cineva vrea să afle ce este Moldova, în primul rând trebuie să spună că este Eugen Doga”.

„Minunat, un compozitor mare, nume mare într-adevăr”.

Cu ocazia aniversării compozitorului, în următoarele luni vor fi organizate şi alte manifestaţii culturale şi va fi montată o piesă de balet. Maestrul a fost felicitat şi de către conducerea Ministerului Culturii.

„Omul pe care îl omagiem astăzi este un om al dragostei, este un om care ne-a dăruit prin muzica sa dragostea și care cu siguranță sper, simte cât de mare este dragostea noastră pentru el. Marele maestru Eugen Doga, pe care vă rog să-l aplaudați! Maestre!”, a comunicat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Eugen Doga a fost inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii şi a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme. Drept omagiu adus maestrului, o companie vinicolă a inaugurat un havuz muzical, iar primul spectacol regizat a fost pe notele din valsul „Gingașa și tandra mea fiară”.

CANAL 2

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.