Vous êtes ici

/VIDEO/ În pandemie, compozitorul Eugen Doga nu a stat fără treabă. A scris un caiet de compoziții pentru pian. TV8. 14.10.2020

Pandemia nu l-a lăsat fără treabă pe compozitorul Eugen Doga. Deși își petrece timpul mai mult prin casă, fiind în categoria de risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus, marele artist nu a stat degeaba. Dimpotrivă, a profitat de timpul liber pentru a se dedica pasiunii sale de-o viață: muzica! A scris un caiet de compoziții pentru pian și a terminat o carte cu toate piesele muzicale din celebrul film „Maria Mirabela”. Totuși, pandemia i-a cam dat peste cap concertele. Speră să evadeze cât mai curând din cei patru pereți pentru a susține spectacole muzicale la Kiev, Moscova și București. Ne-a făcut și o excursie prin casa în care, deseori, organiza petreceri pentru apropiați.  

O altă comoară cu care se laudă maestrul sunt albumele vechi, pe care le-a adus de la Moscova. Exponatele sunt atât de rare, încât nu le mai găsești în alt parte.

Prins de pandemie între patru pereți, compozitorul continuă să ducă o viață activă.

Mă așteaptă pianul, am multa corespondenta, trebuie sa raspund la mesaje, trimit mesaje, este ce de făcut. Și dacă tot trebuie să stea mai mult prin casă, din cauza că face parte din grupul de risc privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus, maestrul nu a pierdut timpul în zadar.

Eugen Doga însă duce dorul sălilor pline de spectatori și speră să organizeze, atunci când vremurile îi vor permite, concerte în afara țării.

Marele artist mai speră ca locuința sa, care acum e mai mult goală, să se umple în curând de vocile copiilor.

TV8

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.