Vous êtes ici

Președinta Maia Sandu: „Muzica lui Eugen Doga este în stare să facă armele să tacă”. Preşedinţia Republicii Moldova. 1.03.2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat pe maestrul Eugen Doga cu prilejul celei de-a 85-a aniversări. Șefa statului l-a vizitat acasă pe omagiat, găsindu-l energic și dârz.

„La 1 martie, Republica Moldova mai are o sărbătoare - ziua de naștere a maestrului Eugen Doga. Am bătut azi la ușa Domniei sale pentru a-l felicita cu prilejul celei de-a 85-a aniversări, onorând un spirit de excepție și un talent de talie universală”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului și maestrul Eugen Doga au vorbit despre provocările prezentului, despre Moldova pe care autoritățile vor s-o creeze pentru generațiile ce vin și despre pacea atât de necesară pentru un viitor prosper.

Potrivit Președintei Maia Sandu, muzica maestrului Eugen Doga unește inimi și face oamenii mai buni. „Născut într-o zi încărcată de simbolism, când muzica pe care a dăruit-o în peste opt decenii lumii se împletește, asemeni Mărțișorului, cu speranța, renașterea și dorința noastră de pace, Eugen Doga înseamnă valoare și caracter, talent și poziție civică, putere de a înfrunta greutățile și de a răzbate spre soare. A pornit prin viață venind de la Mocra, de peste Nistru, să învețe muzică la Chișinău, iar geniul său l-a dus în cele mai mari săli ale lumii”, afirmă șefa statului în mesajul de felicitare adresat maestrului Eugen Doga.

Președinta Maia Sandu îi mulțumește maestrului Eugen Doga pentru frumusețe, în special în aceste zile, când frumusețea lumii e mai fragilă decât oricând. „Se zice că atunci când armele vorbesc, muzele tac. Dar muzica lui Eugen Doga este în stare să facă armele să tacă. Pace nouă tuturor!”, mai menționează Președinta în mesajul adresat.

 Preşedinţia Republicii Moldova

 

Tags: 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.