Eşti aici

Maestrul Eugen Doga a prezentat noul său album „În oglinda clipelor”. TRM. 22.11.2015

O nouă întâlnire de suflet în cadrul salonului muzical, inaugurat de maestrul Eugen Doga în propria casă, la începutul anului 2014. Celebrul compozitor a anunţat pentru Moldova 1 că în viitor acest spaţiu va fi transformat în muzeu. În cadrul evenimentului, au răsunat creaţii muzicale de excepţie, relatează Mesager.
Dacă la precedentele reuniuni din cadrul salonului muzical au răsunat cântece de mare popularitate, romanţe, arii din opere, pentru noua întâlnire cu admiratorii creaţiei sale, Eugen Doga a ales alt gen de muzică.

„Până acum nici la concertele mari, nici în cadrul salonului nu am prezentat muzică academică. Azi am propus două cvartete. Am testat publicul cum va fi apreciat Doga în altă postură”, a mărturisit maestrul Eugen Doga.

„Domnul Doga e o legendă, un învăţător al nostru. Pentru noi, muzica lui este o minune”, a spus violonista Svetlana Vrabie.

„Trăim mari emoţii, prima dată evoluăm în casa lui Doga. Ne-am străduit, am repetat să fim la nivelul măiestriei lui”, a spus o altă violonistă, Ludmila Bulat.

Şi invitaţii lui Eugen Doga au trăit bucuria de a savura muzică de calitate, dar şi de a comunica direct cu marele compozitor, în locul unde se nasc operele de artă.

Este o mare fericire că ne putem întâlni cu maestrul, cu muzica lui care ne inspiră, ne dă viaţă, ne face mai buni, susțin admiratorii.

„El ne ridică cu adevărat la nivelul cultural la care trebuie să fie o capitală. Iată că Doga ne ridică la rangul de capitală europeană”, a declarat regizorul Ion Ungureanu.

Ceea ce organizează Doga este ceva special. Adună lumea să savureze muzica lui extraordinară. Nu există alt Doga pe glob şi nu există muzică ca a lui Doga”, spune academicianul Gheorhe Duca.

Eugen Doga s-a învrednicit de cele mai înalte distincţii, este declarat Omul Secolului 20. O planetă, dar şi o strada pietonală din capitală îi poartă numele. „Închipuiţi-vă că se va interzice să se aplaude în timpul concertului și să aplaudăm artistul când va muri. E o tâmpenie. De acea eu vreau să mă bucur azi de această sală care va fi un muzeu. Nu mă îndoiesc de asta. Vreau să mă bucur cât sunt în viaţă de ceea ce fac și cum mă apreciază publicul, ca să aştept și altă zi”, a confesat Eugen Doga.

 În cadrul salonului, Eugen Doga a prezentat noul său album cu genericul „În oglinda clipelor”, lansat  în România. La începutul lunii decembrie, maestrul va participa cu muzica sa la prezentarea peliculei cinematografice „Ana Pavlova”, realizată de regretatul regizor Emil Loteanu, în cadrul festivalului de filme despre balet din Viena, Austria. Ulterior, va pleca la Galaţi, România, la Teatrul de Operă, unde se montează opera „Dialogurile dragostei”, foarte dragă compozitorului, inspirată din marea iubire dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle.

TRM

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.