Eşti aici

"Dialogurile dragostei". Maestrul Eugen Doga şi-a lansat prima carte de note. Prime. 19.04.2017

Marele compozitor Eugen Doga a lansat o carte de note. Volumul conţine 25 de romanţe, compuse în ultimii cinci ani. Maestrul susţine că s-a inspirat din iubirea poetului Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle. Cartea întitulată "Dialogurile Dragostei" prezintă noi arii muzicale pe versurile marilor poeţi.

Evenimentul de lansare a avut loc la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici". Piesele maestrului au fost interpretate de mai mulţi artişti şi elevi ai Liceului "Ciprian Porumbescu" acompaniaţi de orchestra simfonică a Operei Naţionale.

"Este o onoare pentru noi să interpretăm aceste piese, pentru că maestrul este un om mare şi este un idol pentru noi", a spus eleva Liceului "Ciprian Porumbescu", Nicoleta Sârbu.

Maestrul spune că în această carte a elogiat dragostea lui Eminescu şi a Veronicăi Micle. 

"Azi a apărut primul volum de sub tipar, acolo sunt foarte multe: "Ochiul tău iubit", "O, rămâi","Mistere ale nopţii. Mi-e frică să mă ating, chiar cu gândul de chipul lui Eminescu, e atât de mare", a afirmat compozitorul Eugen Doga.

Primul volum "Dialogurile Dragostei" a fost tipărit în 500 de exemplare, cu suportul Direcţiei Cultură a municipiului Chişinău. Preţul unei cărţi este de 100 de lei. Compozitorul promite că în al doilea volum se vor regăsi alte 27 de romanţe.

 

Prime

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.