Usted está aquí

Compozitorul Eugen Doga a lansat în România un album care cuprinde coloanele sonore ale unor filme precum "Şatra" şi "Maria Mirabela". Stirile TV. 27.01.2017

 

Celebrul compozitor basarabean Eugen Doga şi-a lansat primul album în România. Vorbim de un nume aflat pe lista celor 200 de mari personalităţi ale lumii din toate timpurile. O piesă semnată de Doga a fost inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO, fiind considerată "una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX". Întâlnirea cu artiştii români a fost emoţionantă atât pentru gazde, cât şi pentru invitat.

Pe albumul "Mari Succese" sunt incluse piese care au făcut parte din coloana sonoră a unor filme celebre, precum "Şatra" şi "Maria Mirabela".

Printre artiştii prezenţi la lansare a fost şi Medeea Marinescu- cea care a jucat rolul Mirabelei. Medeea nu l-a mai văzut pe Eugen Doga de când era copil.

Mihai Constantinescu este artistul care a dat viaţă creaţiei lui Doga, în acest film, alături de Alexandru Arşinel şi Anda Călugăreanu.

Eugen Doga a primit o diplomă de onoare din partea Institutului Cultural Român.

Artistul este mai cunoscut în Rusia, unde şi-a lansat 27 de discuri. Astronomii ruşi au botezat chiar o mică planetă, descoperită în toamna anului 1987,  "Doga"  (planeta 10504).

Valsul  "Dulcea şi tandra mea fiară" a deschis şi a încheiat festivitatea Jocurilor Olimpice de la Moscova, în 1980, iar la deschiderea J.O.de Iarnă de la Soci , din 2014, piesa a răsunat pentru 3 miliarde de telespectatori.

Stirile TV

 

1997-2017 (c) Eugen Doga. All rights reserved.